Asociace SOS na veletrhu odtahové techniky v Kasselu

V minulém týdnu se v německém Kasselu uskutečnil největší evropský veletrh odtahové techniky. Na veletrhu měla svůj stánek i Asociace silničních a odtahových služeb ČR.

V průběhu veletrhu proběhlo několik jednání s partnerskými asociacemi ze Slovenska a Polska. Stánek navštívili také zástupci VBA z Německa. Odtaháři z Maďarska a Litvy, kteří se na stránku asociace zastavili uvažují rovněž nad založením podobných spolků ve svých zemích. Podobně jsou na tom i Srbové a Chorvati.

Velmi zajímavé byly diskuze na téma jaká je nejproblematičtější asistenční služba v těchto zemích. Je zvláštní, že se vždy jednalo o stejnou celoevropskou asistenční službu. Na základě této debaty se dohodlo, že se začne v některých otázkách zvažovat celoevropský postup. Jednání některých asistenčních služeb, které v mnoha ohledech hraničí s vydíráním a se zneužíváním významné tržní síly a dominantního postavení na trhu je evidentně celoevropský problém, který si zaslouží společné řešení.

Zástupci obdobných asociací z okolních států se domluvili na dalších společných setkáních, z nichž první se uskuteční na Slovak Tow Show a další na veletrhu v Polsku.

Na stánek zavítali i zástupci asistenčních služeb Global Assistance, Mondial Assistance a další.

Myšlenka prezentovat se na tomto veletrhu vznikla doslova na poslední chvíli (asi 14 dní před veletrhem) a díky podpoře firmě Hartman se jí podařilo zrealizovat. Návštěvníci si mohli dát české točené pivo a kořalku, takže zde bylo poměrně veselo 🙂